DODGE RAM FORUM banner

Łączniki obniżające zawieszenie pneumatyczne?

2.5K views 3 replies 3 participants last post by  stevev201  
#1 ·
Zawieszenie pneumatyczne na 4 koła w moim '20 Limited. Czy ktoś eksperymentował z używaniem lub tworzeniem łączników obniżających w celu obniżenia wszystkich poziomów zawieszenia? W moim Grand Cherokee Summit z zawieszeniem pneumatycznym na 4 koła zrobiłem nowe łączniki, które mogłem regulować, aby zmienić wysokość jazdy, a w tym Jeepie obniżyłem wszystkie poziomy o 1" z przodu i 1,25" z tyłu. Chciałbym zrobić to samo w tym RAM-ie, więc ponieważ zachowałem niestandardowe łączniki, kiedy sprzedałem Jeepa, mogę je wypróbować w mojej ciężarówce. Ale nie wiedziałem, czy ktoś to zrobił w RAM-ie i czy były jakieś problemy.

#2 ·
Trochę informacji:

Kilka linków (dosłownie i w przenośni):

#3 ·
Dzięki. Widziałem pierwszy post, który udostępniłeś. A linki, które zrobiłem dla mojego Grand Cherokee, są podobne do tych dostępnych na sprzedaż, ale za znacznie mniej niż te, które używają tego samego typu przegubów kulowych co w moim samochodzie wyścigowym 911. Chciałem tylko upewnić się, że nie uruchomi to żadnych kodów na RAM-ie. System jest w zasadzie dość prosty, chociaż będę musiał dowiedzieć się, ile obrotów równa się ile cali zmiany, ponieważ przód i tył będą różne w zależności od ramion dźwigni na czujnikach o różnych długościach. Przynajmniej w Jeepie była różnica. Myślę, że wypróbuję moje stare linki jako punkt wyjścia, zmiana wszystkich 4 linków zajmuje nie więcej niż 5 minut.

#4 ·
Tak, zainstalowałem łączniki pneumatyczne w moim Ram Limited 2024 z pneumatyką. Łączniki są dobrze wykonane i w dobrej cenie. Jednak miałem problemy od samego początku po ich zainstalowaniu. Kupiłem zestaw przedni/tylny, aby uzyskać wyrównany wygląd. Przód był wyżej po instalacji. Przesunąłem przycisk ustawień w dół do trybu "areo", a następnie w górę na każdym poziomie. Kiedy osiągnął 2 wysokie ustawienia, ciężarówka "zacięła się", mówiąc, że system jest przegrzany i muszę poczekać, a następnie powiedziała, że nie może zejść w dół z powodu ładunku, którego nie miała. Potem się zablokowała. Postępowałem zgodnie ze wszystkimi zawartymi sugestiami i nic nie działało, dopóki nie wyszedłem i nie pojechałem z dużą prędkością, co w końcu spowodowało, że opadła. Wróciłem i zresetowałem łączniki zgodnie z instrukcjami, a cały problem zaczął się od nowa. Po wielu resetowaniach w końcu założyłem oryginalne części i wszystko było dobrze. Zauważyłem również, że przód zawsze wydawał się "sprężysty" i nie podobała mi się jazda. Zdecydowałem, że najlepiej to zostawić. Jeśli zainstalujesz jeden z tych zestawów, prawdopodobnie nie będziesz mógł użyć najwyższego ustawienia. Mam nadzieję, że to trochę pomoże. I tak, spędziłem dużo czasu robiąc mechanikę na własnych pojazdach, a także zawodowo.