DODGE RAM FORUM banner

Belltech #5553 Tylny stabilizator

1.7K views 5 replies 3 participants last post by  HOTRODHARLEY  
#1 ·
Właśnie zamówiłem ten stabilizator. Czekam na poprawę prowadzenia mojego RAM-a bez stabilizatora. Najwyraźniej jest on dostarczany z łącznikami końcowymi i wszystkim, co potrzebne do dodania go do ciężarówki bez stabilizatora.

Czy ktoś już używał tego drążka...?

#2 ·
Prawie wszyscy używają stabilizatorów Hellwig, ponieważ stanowią one zamiennik przedni i tylny element o większej wytrzymałości. Myślałem o założeniu standardowego w moim, ale wybrałem Hellwig, jedynym problemem jest to, że tył tak bardzo się usztywnił, że w mojej głowie musiałem założyć przedni Hellwig. Założyłem tylny drążek na maksimum razem z przednim i dało to ŁADNĄ poprawę w prowadzeniu i stabilności na zakrętach przy dużej prędkości.

#4 ·
Zainstalowałem niedawno mój zestaw obniżający 964SP. Wraz z tym stabilizatorem BT. Zestaw obniżający jest dostarczany z krótszymi łącznikami i osprzętem. A zestaw stabilizatora jest dostarczany z całym osprzętem, tulejami i mocowaniami. Został zainstalowany idealnie. Bez szlifowania, gięcia, miażdżenia, niczego. Idealnie.

#6 ·
Nie zrobiłem żadnych zdjęć. Zainstalowało się dosłownie w 5 minut. To było takie proste. A instrukcje BT są łatwe do naśladowania. I tylko na nie rzuciłem okiem.