DODGE RAM FORUM banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
58 Posts
Discussion Starter #1
Good evening all,

Stumped here. Just noticed an issue with the HVAC system on my 2014 Ram Laramie Longhorn this morning. I always leave my HVAC in "Auto" mode and adjust the drivers and passenger side accordingly. Today, after the truck sat for two days, started it up and went to head out. Hit the AUTO button and the button did not light up... went to the climate tab on the UConnect 8.4 and it said Climate Off. I cannot turn it back on so that it registers through the UConnect. However, I can manually turn the fan speed knob and the fan speed adjusts accordingly, I can change the temp and it works as wel, but again, does not register on the UConnect screen; still says Climate Off.

Here is what I have done to trouble shoot up to this point:
  • Held the Volume button and Tune knob simultaneously to reset the UConnect (did this 4 times)
  • Downloaded and installed the latest version of the UConnect software

Any help would be much appreciated. Everything else on the UConnect works - Radio, Phone, Settings, NAV, etc. Thank you in advance.
 

·
Registered
Joined
·
2,140 Posts
Good evening all,

Stumped here. Just noticed an issue with the HVAC system on my 2014 Ram Laramie Longhorn this morning. I always leave my HVAC in "Auto" mode and adjust the drivers and passenger side accordingly. Today, after the truck sat for two days, started it up and went to head out. Hit the AUTO button and the button did not light up... went to the climate tab on the UConnect 8.4 and it said Climate Off. I cannot turn it back on so that it registers through the UConnect. However, I can manually turn the fan speed knob and the fan speed adjusts accordingly, I can change the temp and it works as wel, but again, does not register on the UConnect screen; still says Climate Off.

Here is what I have done to trouble shoot up to this point:
  • Held the Volume button and Tune knob simultaneously to reset the UConnect (did this 4 times)
  • Downloaded and installed the latest version of the UConnect software
Any help would be much appreciated. Everything else on the UConnect works - Radio, Phone, Settings, NAV, etc. Thank you in advance.
Hi @Ripley9223 - If you're not able to determine a solution based on suggestions from fellow forum members and you decide to address this with your dealer, please let us know via private message. We would be more than happy to provide you with an additional layer of assistance for that process.

Mark
RamCares
 

·
Registered
Joined
·
58 Posts
Discussion Starter #3
Hey all, sorry for the late reply. For some reason I was not getting notifications of replies on the forum. It turned out being that the passenger side sunroof drain was clogged, resulting in water to overflow and run down the back side of the "A" pillar plastic cover. In doing so, the water dripped onto the HVAC control module which is mounted to the inside of the passenger dashboard frame causing it to short out and quit.

A replacement HVAC module (approx $110) fixed the issue.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top