DODGE RAM FORUM banner

Cruise Control Stopped Working, Multiple Idiot Lights Illuminated

1094 Views 6 Replies 5 Participants Last post by  mamasboy
2010 4WD Crew Cab, 4.7, 8300 miles on the odometer. Girlfriend was driving on the highway today with the cruise control on, suddenly the cruise disengaged. She looked down and the cruise control light was off, and the following four idiot lights were illuminated: 1) ESP BAS 2) ABS (with circle logo) 3) SVC 4WD and 4) the sliding vehicle graphic. The truck is under warranty, but I live in BFE and the nearest dealer is two hours away, and I need the truck Monday, so thought I'd check here first and see if there might be a simple fix ...

Thoughts?

Thanks,

Steven
1 - 3 of 3 Posts

· Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks jacksonsnorth. Seems silly, the more sophisticated these warning systems are, the less capable they are of conveying useful information. Might as well just have one big red light that says "something's wrong with something." =)
 

· Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #6 ·
So I had the local shop out here in BFE take a look, and it turns out there was a broken wire to the speed sensor at the left front wheel. (Good call, jacksonsnorth). Seems to change the sensor you have to change the entire hub. And since the wire was broken, a warranty repair was unlikely, so I had the local shop do it to the tune of $400. =(
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top