DODGE RAM FORUM banner

Dudniący hałas doprowadza mnie do szału

11K views 15 replies 9 participants last post by  almacd1814  
#1 ·
Ok, właśnie przeszliśmy z modelu Rebel z 2019 roku na model Limited Nite Edition z 2022 roku. Krótko po zakupie zaczęliśmy zauważać hałas, który można opisać jedynie jako dudnienie, które wydaje się zmieniać pod wpływem gazu i ostatecznie znika. Dealer może to usłyszeć, zdiagnozował problem i zawęził go do rezonatora, zamieniając go z nowego samochodu na nasz w procesie eliminacji i poczuł, że zniknął... z wyjątkiem tego, że nie znika!! Jakieś pomysły, co to może być? Dzięki

#5 ·
Ok, więc właśnie przeszliśmy z modelu Rebel z 2019 roku na model Limited Nite Edition z 2022 roku. Krótko po zakupie zaczęliśmy zauważać hałas, jedyny sposób, aby go opisać, to dudniący dźwięk, który zmienia się pod wpływem gazu i ostatecznie znika. Dealer może to usłyszeć, rozwiązał problem i zawęził go do rezonatora, zamieniając go z nowej ciężarówki na naszą w procesie eliminacji i poczuł, że zniknął... z wyjątkiem tego, że tak nie jest!! Jakieś przemyślenia na ten temat? Dzięki
System MDS (przechodzący w tryb 4-cylindrowy) za pomocą ogranicznika biegów lub trybu holowania/transportu powinien temu zapobiec.

#9 ·
Miałem dudnienie w moim Rebelu z 2019 roku, które było bardziej widoczne po włączeniu trybu eco. Po uważnym wsłuchaniu się wydawało się, że dochodzi z głośników. Wspomniałem o tym dealerowi podczas następnego serwisu i zaktualizowali moduł aktywnej redukcji szumów i od razu to naprawili.

#13 ·
Potwierdzono, że to jest przyczyną hałasu, jednak ponowne wgranie oprogramowania nie pomogło, więc czekam na aktualizację od Dodge, najwyraźniej są tego świadomi. Następnie, żeby dolać oliwy do ognia, dziś zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej, gaśnie po około 20 sekundach, ale jest to wkurzające jak cholera, ciężarówka ma dopiero 6000 km przebiegu.

#14 ·
Potwierdzono, że to jest ten hałas, jednak ponowne wgranie oprogramowania nie naprawiło problemu, więc czekam na aktualizację od Dodge'a, najwyraźniej są tego świadomi. Następnie, żeby dolać oliwy do ognia, dzisiaj zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej, gaśnie po około 20 sekundach, ale wkurza jak cholera, ciężarówka ma dopiero 6000 km przebiegu
Ugh, przykro mi, stary, chciałbym mieć więcej pomysłów dla ciebie.

#16 ·
Ok, więc właśnie przeszliśmy z modelu Rebel 2019 na edycję Limited Nite 2022. Krótko po zakupie zaczęliśmy zauważać hałas, jedyny sposób, aby go opisać, to dudniący dźwięk, który zmienia się pod wpływem gazu i ostatecznie znika. Dealer jest w stanie go usłyszeć, rozwiązał problem i zawęził go do rezonatora, zamieniając go z nowej ciężarówki na naszą w procesie eliminacji i poczuł, że zniknął... z wyjątkiem tego, że tak nie jest!! Jakieś przemyślenia na ten temat? Dzięki
Ok, więc właśnie przeszliśmy z modelu Rebel 2019 na edycję Limited Nite 2022. Krótko po zakupie zaczęliśmy zauważać hałas, jedyny sposób, aby go opisać, to dudniący dźwięk, który zmienia się pod wpływem gazu i ostatecznie znika. Dealer jest w stanie go usłyszeć, rozwiązał problem i zawęził go do rezonatora, zamieniając go z nowej ciężarówki na naszą w procesie eliminacji i poczuł, że zniknął... z wyjątkiem tego, że tak nie jest!! Jakieś przemyślenia na ten temat? Dzięki
Mam zupełnie nowego, no cóż, siedmiomiesięcznego RAM-a 3500 Longhorn z przebiegiem 3825 km na liczniku i dokładnie ten SAM problem, salony (2) nie mogą go naprawić, a do tego nigdy nie słyszeli o tym problemie, zrobiłem trochę badań i powiedziano mi, że to ten sam problem, który opisałeś Dentonowi.
Salony zadzwoniły zarówno do DSM, jak i TechLine i powiedziano im, że w tej chwili nie ma rozwiązania. Nikt nie zaoferował ponownego wgrania modułu ANC... FCA w ogóle nie pomogło, osiem rozmów później i wszystko, co mam, to sprawa #82664785, wszyscy ci ludzie Ostatni facet, z którym rozmawiałem, powiedział, że zapisze mnie do programu odkupu pojazdów, ale nie zagwarantuje, że to pomoże, powiedziałem mu, że chcę, żeby mój samochód został naprawiony, a nie odkupiony, wtedy powiedział mi, że nie może mi pomóc, był takim głupkiem. We wtorek zamierzam pójść do mojego dealera i powiedzieć mu, żeby podłączył mikrofony i ponownie wgrał moduł z najnowszym oprogramowaniem i zobaczył, czy to coś zmieni, to trwa już siedem miesięcy!! Chcę tylko, żeby mój samochód został naprawiony. Moje dudnienie staje się tak głośne, że nie można rozmawiać z osobą siedzącą obok ciebie!! Jeśli wyłączysz mikrofony w kabinie, hałas zniknie, czy masz system dźwiękowy Harmon Kardon w swoim pojeździe? Jeśli jest to Alpine, to nie jest twój problem. Harmon Kardon ma system redukcji szumów wbudowany w stereo, który ma sprawić, że wnętrze będzie absolutnie ciche, jeśli działa!