DODGE RAM FORUM banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
so wit in the last 3 months ive been chasing a issue im having with my truck its a 2000 dodge ram 1500 with the 5.9l magnum and i cant figure it out ill start with what is done them what the issue is then what i have tried so it has the Hughes intake manifold and big gulp throttle body on it and no mufflers it had high flow cats originally and bigger plugs and ignition coil and cold air intake. so the problem ... its jerking spitting and sputtering and just running like d!ck when under a load (in drive accelerating or at high speed 60-70mph) in neutral or park you can hold it at any rpm or rev it and it dosnt do it runs fine but when you put it in drive at idle its fine but when you take off from a light it will start sputtering and popping and the rpm is fluctuating 500-1000 rpm when it dose this some times just cruising it will do it but usually acceleration. now to fix it (or recent fixes in the last 3 months or so for other issues) has been * new computer, new plugs, wires, cap, rotor, ignition coil, pressure test showed 50psi at the fuel rail with a snap on gauge, new injectors, new crank sensor, new "cam" sensor (the one under the cap), new main power wire to the fuse box, new ground wire to the battery. o and i for got to put that it dosnt throw a code but when it dose its random like one week it threw a code for cyl 6,7, missfire so i did plugs then it did 8,3, so i tried another set and another cap and rotor the it threw multiple miss fire cleared that one then a couple days later threw a ignition coil code so i changed that and now it wont throw a code but dose the same stuff... i think im just going crazy also checked the play in the crank the timing chain dosnt have more than a quarter inch of slop if that in it :4-dontknow:
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top