DODGE RAM FORUM banner

Informacje na temat zakupu nowego Ram 1500 bezpośrednio z fabryki

2 reading
3.8K views 14 replies 5 participants last post by  lilredexp22  
#1 ·
Próbuję kupić nowego Ram 1500 bezpośrednio z fabryki. Poszedłem na stronę ramtrucks.com i zbudowałem 1500 Bighorn 4x4 z wyposażeniem, które chcę. Cena katalogowa wyniosła 48 935 $. Kiedy próbowałem go kupić, zostałem skierowany do lokalnego dealera, który miał dokładnie ten sam model, z wyjątkiem ceny katalogowej, która wynosiła 53 000 $. Czy ktoś ma doświadczenie z kupowaniem bezpośrednio z fabryki i uzyskiwaniem ceny podanej na ich stronie internetowej?

#2 ·
Musisz odwiedzać dealerów, aż znajdziesz takiego, który oferuje Ci usługę i cenę, która Cię zadowala. W związku z problemami z dostawami, które wciąż utrudniają produkcję, trudno to znaleźć, ale można je zdobyć, nawet jeśli po prostu próbujesz uniknąć znacznej marży dealera.

#3 ·
Powodem różnicy w cenie jest sugerowana cena detaliczna, którą pokazuje strona internetowa, pomniejszona o wszystkie rabaty i zachęty w momencie budowy, niezależnie od tego, czy się do nich kwalifikujesz (np. taki, który wymaga finansowania przez Chryslera, ale płacisz gotówką, lub zniżki wojskowe/mobilnościowe) i nie odzwierciedli rzeczywistej ceny. I pamiętaj, rabaty/zachęty są oparte na Twoim kodzie pocztowym, możesz wyszukać ciężarówkę, znaleźć ją w niższej cenie, ale rabaty dotyczą lokalizacji tego dealera i nie dotyczą Ciebie (lub odwrotnie).

#4 ·
Dzięki za informację. Strona internetowa Ram mówiła, że to idealne dopasowanie, ale to nieprawda. Ciężarówka, którą zbudowałem na stronie Ram, to 4X4, 5.7, Bighorn Group 2 i pakiet terenowy w cenie 48 935 $, cena u dealera 53 360 $ to 4X2 z opcją BH group 2. Nie sądzę, żeby offroad był dostępny dla 4X2. Z tego, co widzę, rabaty na finansowanie wynoszą 1000 $. To wciąż sprawia, że cena u dealera jest o 3500 $ wyższa niż na stronie Ram plus kolejne 3500 $ za opcję 4X4, co daje 7000 $ więcej. Jeśli możesz wyjaśnić różnicę, daj mi znać. Dzięki

#5 ·
Strona internetowa Rama jest zepsuta, jeśli chodzi o ostateczną cenę ciężarówki, wciąż pozwalają ci próbować zamówić model 2021 i nie byli w stanie tego zrobić od początku października. Najlepiej skontaktować się z dealerem, podać mu numer VIN i poprosić o podanie szczegółowego rozbicia ceny, linia po linii. Sugerowana cena detaliczna, każdy rabat, do którego się kwalifikujesz, i wszystkie podatki. Ponieważ według strony internetowej tego dealera oferują go za 48 060 $ po 1500 $ rabatów.

#7 ·
Ten na załączniku, Crown Chysler Jeep Ran Fiat. Istnieją 2 dealerzy o tej samej nazwie, obie strony internetowe wymieniają tę samą ciężarówkę w obu lokalizacjach. Wielu dealerów należących do jednej firmy robi to teraz, aby pokazać, że mają więcej zapasów niż w rzeczywistości mają na tym terenie.

#8 ·
Przy okazji, obejrzałem zwiastun i film wygląda dobrze, dzięki. Black Dog to jeden z moich labradorów. Nazywa się Bear, a czekoladowy to Moose, to naprawdę wspaniałe psy.

Zadzwoniłem do Crown i przejrzałem informacje z ramtrucks.com punkt po punkcie, powiedzieli, że kosztowałoby to 53 825 $. Czy możesz mi powiedzieć, jak masz cenę 48 040 $? Nawet z rabatami istnieje znaczna różnica.

#9 ·
To pochodzi z ich strony internetowej.

Cena katalogowa to 53 360 $

Pakiet MOPAR (cokolwiek to jest, może to być naklejka z napisem "MOPAR"...)

Zniżka Crown Del wynosi 3999 $

Następnie wymieniają 2 rabaty o łącznej wartości 1500 $

to obniża cenę do 48 460 $

Rabaty poniżej to te, do których możesz być uprawniony lub nie.

Jedną rzeczą, którą możesz zrobić, jeśli chcesz ciężarówkę, to pójść tam z wydrukiem tego i pokazać im to. Powiedz im, że chcesz ją za tę ostateczną cenę. Jeśli się wzbraniają i podają wymówki, takie jak zniżka obowiązuje tylko we wtorki między 7:50 a 8:00, pokaż im inny kawałek papieru z numerem do Departamentu Spraw Konsumenckich lub lokalnych wiadomości dla ich reporterów "Po twojej stronie" i powiedz, że zaczniesz dzwonić, jeśli nie sprzedadzą ci jej za tę cenę. Nie mów, że zamierzasz zadzwonić do Ram, bo Ram ma to w nosie, ceny zależą od dealera.

Attachments

#11 ·
Próbuję kupić nowego Ram 1500 bezpośrednio z fabryki. Poszedłem na stronę ramtrucks.com i zbudowałem 1500 Bighorn 4x4 z wyposażeniem, które chcę. Cena katalogowa wyniosła 48 935 $. Kiedy próbowałem go kupić, zostałem skierowany do lokalnego dealera, który miał dokładnie ten sam model, z wyjątkiem ceny katalogowej, która wynosiła 53 000 $. Czy ktoś ma doświadczenie z kupowaniem bezpośrednio z fabryki i uzyskiwaniem ceny podanej na ich stronie internetowej?
Miałem to samo. Ciężarówka, którą zbudowałem, była wyceniona na 55000 online, a następnie wzrosła do 58000 u dealera, wyjaśnili, że uwzględniono podatki, tytuł własności i opłaty za dostawę. Nie jestem pewien, czy to prawda, ale tak mi to wyjaśniono. Mam nadzieję, że to pomoże.

#13 ·
Nigdy nie widziałem ceny zawierającej podatek, tytuł własności ani opłaty licencyjne.

Cena na naklejce/szybie powinna być ceną katalogową plus opłata za dostawę i wszelkie dodatki dealera, które zostały wykonane na miejscu.
Ok, więc masz rację. Wygląda na to, że dealer po prostu coś wypluł, żeby odpowiedzieć na moje pytanie. Co zadziałało, ponieważ nie zakwestionowałem tego ani do tego nie wróciłem aż do teraz.

Właśnie spojrzałem na mój arkusz budowy, który wydrukował dealer, i na wydruk strony podsumowania ze strony budowy i ceny ram. Ceny wymienione dla pakietów i opcji różnią się między sobą.

Na dole mojej strony budowy znajduje się również notatka, że ceny mogą się zmienić, a rzeczywista i ostateczna cena nie jest ustalana do momentu wysłania ciężarówki z fabryki.

Na moim arkuszu budowy ceny opcji plus koszt podstawowy i opłata za dostawę sumują się do 58000. Wygląda na to, że dealer po prostu coś wypluł, żeby odpowiedzieć na moje pytanie.

Co ciekawe, właśnie przebudowałem ciężarówkę na stronie ram, żeby zobaczyć i wydaje się, że ciężarówka kosztowała 2000 więcej niż wtedy, gdy wydrukowałem podsumowanie dla dealera w lutym do budowy.

To może być powód, dla którego wciąż nie mam naklejki na szybę dla zamówionej przeze mnie ciężarówki.

#15 ·
O ile pamiętam, internetowa wersja naklejek na szyby jest tworzona po wybudowaniu ciężarówek. Po prostu nie pamiętam, czy naklejka na szybę pojawia się w Internecie przed czy po zwolnieniu ciężarówek do wysyłki.
Tuż przed wysyłką następuje finalizacja cen ciężarówki, wystawienie faktury i wydruk naklejek na szyby. Moja ciężarówka została zbudowana w lutym, ale faktura została wystawiona dopiero pod koniec marca. Co oznacza, że cena może być inna od momentu zamówienia do momentu dostawy..

Co oznacza, że o ile nie masz podpisanej umowy sprzedaży z dealerem, mogą zażądać zapłaty wszelkich podwyżek od momentu zamówienia do momentu dostawy. Jeśli masz taką umowę, muszą prawnie honorować tę cenę. Ale nie zdziw się, jeśli spróbują grać twardo, żebyś odszedł. Właśnie dałeś im ciężarówkę poza ich przydziałem do sprzedaży..