DODGE RAM FORUM banner

Przyciemnianie tylnych świateł

3K views 10 replies 10 participants last post by  volcom54626  
#1 ·
Szukałem na eBayu i zobaczyłem odcień, który można nałożyć na tylne światła. W ten sposób można go zdjąć, jeśli chcesz go sprzedać, zamiast malować. Czy ktoś tego próbował? Jeśli ktoś próbował, prawdopodobnie je kupię.

#2 ·
Jeśli używasz odcieni VHT night shades, możesz usunąć farbę, jeśli chcesz przywrócić je do stanu fabrycznego. Wystarczy użyć trochę środka do czyszczenia gaźnika, a odcienie night shades zejdą od razu. Ja pomalowałem swoje, ale za pierwszym razem farba spłynęła z powodu braku doświadczenia. Usunąłem farbę za pomocą środka do czyszczenia gaźnika i zacząłem proces od nowa i wyglądają absolutnie niesamowicie. Ale to zależy od ciebie, czy chcesz odcień, czy farbę, nie jestem pewien, jak działa odcień lub jak dobrze działa. Po prostu dorzucam swoje dwa grosze o farbie. Mam nadzieję, że to pomoże.

#6 ·
Większość maluje je farbą VHT lub wysyła do miejsc takich jak jonstintedtails.com, aby zostały wykonane profesjonalnie. Mam znajomego, który założył te, o których mówisz, na swoją ciężarówkę. Z daleka nie wyglądają tak źle, ale pojawią się na nich pęcherzyki, żeby cię ostrzec.

#7 ·
VHT jest dobrym materiałem, ale będzie wyglądał trochę płasko. Kluczem jest bezbarwna warstwa wierzchnia. Nałożyłem 3 warstwy bezbarwnego lakieru. Następnie szlifowałem na mokro, wypolerowałem i nawoskowałem, wygląda teraz tak gładko i błyszcząco jak farba.

#9 ·
Tak, dokładnie to, co powiedzieli. Miło to mieć, biorąc pod uwagę, że oszczędza pieniądze i robi to, o co prosisz, ale użyłem tego w trzech pojazdach i wciąż mam pół puszki. Właściwie była oferta ze strony "ehem" importowej strony internetowej, gdzie dostałem moją za 20 dolarów za 2 puszki. Więc mam wystarczająco na wieczność. Ale to sprawia, że są płaskie bez klarownego wykończenia.

#10 ·
Osobiście nie jestem wielkim fanem przyciemnianych/dymionych tylnych świateł winylowych. Zawsze kończy się to łuszczeniem się lub marszczeniem wokół krawędzi i po około miesiącu wychodzą matowo czarne. VHT działa świetnie, o ile przygotujesz światła i je wyczyścisz. Malowanie również działa, ale jest znacznie bardziej czasochłonne. Oczywiście jestem uprzedzony do malowania świateł, ponieważ tak zrobiliśmy każdy zestaw :)