DODGE RAM FORUM banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
So, last week the truck just died while driving.

2001 Dodge ram 1500 5.9L GAS.

Im getting a "no bus" code in the dash. Truck cranks, but wont start. From reading around "basically" the computers are not comunicating.

Heres a few things i already tried:

- Changed crankshaft sensor
- Changed PCM (computer)
- Canged ignition coil
- Changed Cap, rotor, wires
- Changed Ingition Pick up sensor in the dist.
- Wire harness looks clean, no rot on connectors
- Unplugged all 5v connectors and still no bus signal.
- Checked to see if injectors are getting power. no power.
- took out and cleaned c130 connector (master plug w/ screw)
- checked fuses/ relays. look good.
- unpluged/cleaned gauge cluster. still nothing.

i think thats most stuff i already checked. Im about ready to drop it off a cliff. Can the gauge cluster be fried and not communicating with the pcm? I have no idea what is wrong with this truck. Anybody have any idea?

Please help me :smileup:

Thanks so much for all the help in advance!! :smileup:
 

·
Registered
Joined
·
1,989 Posts
So, last week the truck just died while driving.

2001 Dodge ram 1500 5.9L GAS.

Im getting a "no bus" code in the dash. Truck cranks, but wont start. From reading around "basically" the computers are not comunicating.

Heres a few things i already tried:

- Changed crankshaft sensor
- Changed PCM (computer)
- Canged ignition coil
- Changed Cap, rotor, wires
- Changed Ingition Pick up sensor in the dist.
- Wire harness looks clean, no rot on connectors
- Unplugged all 5v connectors and still no bus signal.
- Checked to see if injectors are getting power. no power.
- took out and cleaned c130 connector (master plug w/ screw)
- checked fuses/ relays. look good.
- unpluged/cleaned gauge cluster. still nothing.

i think thats most stuff i already checked. Im about ready to drop it off a cliff. Can the gauge cluster be fried and not communicating with the pcm? I have no idea what is wrong with this truck. Anybody have any idea?

Please help me :smileup:

Thanks so much for all the help in advance!! :smileup:
I think the ECM is no good.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top