DODGE RAM FORUM banner

1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
A couple of days ago, I had my subscription renewed and radio reactivated. My problem is that the display has "XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT" I can not get rid of it. I have spent a day on the telephone with Sirius and they tell me it is my radio. I tried to explain to them that it was working good the day my subscription ran out and that same day I had it reactivated and have not been able to use it. AM and FM work good. They tell me to carry it to the dealer and I tell them that I did not have a problem until they reactivated it. This is on a 2015 Ram and I have had XM radio the entire time. I have had refresh signals sent with engine on and off, doors open sitting in the middle of a field. I have tried to explain to them that I have done all of these steps several times, but they have their check list to go by. I have even tried disconnecting the battery and that did not help. Anyone have any ideas. I have the 8.4.
 

·
Premium Member
Joined
·
32,681 Posts
I also have the 8.4 RA4 AN

My radio works fine, except that in the middle of the screen when i use XM, it also reads
"XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT"
It just started doing that today
 

·
Registered
Joined
·
102 Posts
Try doing a soft reset by pushing in the volume and tuning button at the same time until the EVIC reboots.

--Bob
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
8.4a "xm service loading, please wait"

My 8.4A doing the same thing after changing from orig owner/subscription to mine. Can't tune to any Channels, Just displays "XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT". Tried getting new signal from XMSirius multiple times.
Did hard reset by holding Cold & Hot buttons to get into main menu and then reset XM Radio - same thing going on. Also tried roscoes's soft reset suggestion. No luv. Any body have any luck?
 

·
Premium Member
Joined
·
32,681 Posts
Sorry, i forget what happened to my RA4 8.4N radio
It just started working correctly by itself the next day
 

·
Registered
Joined
·
255 Posts
A couple days ago on the Challenger Forum I frequent there were lots of complaints about Uconnect constantly rebooting. Calls to Dodge received the response that they thought XM/Sirrius sent some sort of signal that was screwing everything up and that no one could start working the problem until Monday. This may be related to that.
 

·
Registered
Joined
·
478 Posts
I get this message on my truck and on my '16 Charger. Sometimes the message doesn't go away until the vehicle is restarted.
I don't think the problem has anything to do with Sirius. It started after the software update that was pushed out about 6 months ago. Prior to that release, the satellite service loaded quick, now it takes 10 to 20 seconds or more. Most times the music will start playing long before the message goes away.
There has to be some bad coding in the latest software update.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
"XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT" not Music

Thanks for chiming in here to help. This started when orig owner stopped his subscription and I'm trying to move mine over. My 8.4A XM Radio settings will not even give me my Radio ID #. I had to get the from XMSirius via my VIN. XM radio won't change channels at all - unresponsive. Tried all the soft & hard re-boots. May try reloading software update 17.11.xxx? Any other ideas? Love the new to me Ecodiesel and Laramie stuff, just want my Sat Radio...
Thanks again!
 

·
Super Moderator
Joined
·
34,742 Posts
There was a Uconnect update pushed out over the air recently that caused this; I believe it only affects the 2018+ versions with Apple CarPlay. I am not sure if they've sent out a fix yet
 

·
Registered
Joined
·
2,140 Posts
My 8.4A doing the same thing after changing from orig owner/subscription to mine. Can't tune to any Channels, Just displays "XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT". Tried getting new signal from XMSirius multiple times.
Did hard reset by holding Cold & Hot buttons to get into main menu and then reset XM Radio - same thing going on. Also tried roscoes's soft reset suggestion. No luv. Any body have any luck?
Hello NVOilSipper,

We're sorry to hear your're having a hard time. Have you gotten the chance to speak with Sirius XM about what you're experiencing? They can be contacted at (866) 635-2349 and would be happy to look further into this message.

Jasmine
Ram Social Care Specialist
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Fix Found! XM Radio

Ok Finally figured it out. Held Hot & Cold buttons to get to Engineering Controls, went to "Restore Factory Defaults". It took 4-5 minutes then wham - XM Radio Preview channel came on. I requested another wake-up signal from XMSirus and had my subscription up and running.
Thanks to those that chimed in here!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
8.4a "xm service loading, please wait"

My 8.4A doing the same thing after changing from orig owner/subscription to mine. Can't tune to any Channels, Just displays "XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT". Tried getting new signal from XMSirius multiple times.
Did hard reset by holding Cold & Hot buttons to get into main menu and then reset XM Radio - same thing going on. Also tried roscoes's soft reset suggestion. No luv. Any body have any luck?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hello, I have a 2016 ram 8.4a, and my satellite radio is lagging. Fm works fine. Xm I press a button and takes up to 30-45 seconds sometimes a minute to respond. I have the resent update still on a flash drive and I reinstall it completely and works temporarily... like a week or so and then back to messing up. Does factory resetting lose all my favourites?
 

·
Registered
Joined
·
2,140 Posts
Hello, I have a 2016 ram 8.4a, and my satellite radio is lagging. Fm works fine. Xm I press a button and takes up to 30-45 seconds sometimes a minute to respond. I have the resent update still on a flash drive and I reinstall it completely and works temporarily... like a week or so and then back to messing up. Does factory resetting lose all my favourites?
Hi, I'm sorry to hear this. Please let me know if you plan on visiting a dealership for this concern. I would be happy to open a case for you.

Alison
RamCares
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hi, I'm sorry to hear this. Please let me know if you plan on visiting a dealership for this concern. I would be happy to open a case for you.

Alison
RamCares
I’d rather not have to spend $100plus for them to reflash it.
sadly I factory reset my radio. Seems to work no, but 4 years of picking favourites on my radio is all gone.
 

·
Registered
Joined
·
2,140 Posts
I’d rather not have to spend $100plus for them to reflash it.
sadly I factory reset my radio. Seems to work no, but 4 years of picking favourites on my radio is all gone.
I understand. If you change your mind and would like further assistance please feel free to reach out.

Alison
RamCares
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
A couple of days ago, I had my subscription renewed and radio reactivated. My problem is that the display has "XM SERVICE LOADING, PLEASE WAIT" I can not get rid of it. I have spent a day on the telephone with Sirius and they tell me it is my radio. I tried to explain to them that it was working good the day my subscription ran out and that same day I had it reactivated and have not been able to use it. AM and FM work good. They tell me to carry it to the dealer and I tell them that I did not have a problem until they reactivated it. This is on a 2015 Ram and I have had XM radio the entire time. I have had refresh signals sent with engine on and off, doors open sitting in the middle of a field. I have tried to explain to them that I have done all of these steps several times, but they have their check list to go by. I have even tried disconnecting the battery and that did not help. Anyone have any ideas. I have the 8.4.
I’ve have had this problem for months can’t even get a signal to my truck.
 
1 - 17 of 17 Posts
Top