DODGE RAM FORUM banner
41 - 60 of 62 Posts
Zostałem uderzony w Los Angeles na początku roku, długa historia, ale kamera samochodowa ułatwiła pokazanie, że nie byłem winny, załączony film mówi wszystko, miałem również osłonę przednią, bez uszkodzeń ciężarówki ani osłony, na pewno zniszczył jego nowego Forda. Obie zabawki wykonały swoją pracę.

Albo mówisz o nieporęcznej plastikowej osłonie przewodów lusterek, albo o białym czujniku po stronie kierowcy/szyby przedniej lustra...? Uważam, że to czujnik automatycznego ściemniania lusterka. Też go mam, ale mam też wystarczająco dużo miejsca, aby zamontować Mini 0803 za lusterkiem, nie blokując tego czujnika, ponieważ kamera zostanie zainstalowana pomiędzy środkiem lusterka a tuż pod czarną osłoną/obudową okablowania przylegającą do szyby.
Żadne z nich. I u mnie nie ma na to miejsca. Myślę, że to czujnik automatycznych świateł drogowych, jeśli miałbym zgadywać. Za moim lusterkiem jest ogromny blok z dużym otworem i rodzajem soczewki, a następnie po prawej stronie (strona pasażera) kolejny czujnik w mniejszej kwadratowej jednostce.

Albo mówisz o nieporęcznej plastikowej osłonie przewodów lusterek, albo o białym czujniku po stronie kierowcy/szyby przedniej lustra...? Uważam, że to czujnik automatycznego ściemniania lusterka. Też go mam, ale mam też wystarczająco dużo miejsca, aby zamontować Mini 0803 za lusterkiem, nie blokując tego czujnika, ponieważ kamera zostanie zainstalowana pomiędzy środkiem lusterka a tuż pod czarną osłoną/obudową okablowania przylegającą do szyby.
Jeśli masz czujnik deszczu, to jest to kamera do niego. Moja córka miała wypadek w zeszły piątek, ktoś skręcił w lewo prosto przed nią. Nie było problemu z winą i został oskarżony, jednak sprawia to, że myślę o zakupie jednej z tych kamer samochodowych dla wszystkich naszych pojazdów. :thk:

Żadne z nich. I na moim nie ma miejsca. Myślę, że to czujnik automatycznych świateł drogowych, jeśli miałbym zgadywać. Za moim lusterkiem znajduje się ogromny blok z dużym otworem i rodzajem soczewki, a następnie po prawej stronie (strona pasażera) kolejny czujnik w mniejszej kwadratowej jednostce.
Po prawej stronie lusterka wstecznego jest miejsce. Mam mini0803 schowany za lusterkiem po prawej stronie, tuż pod czujnikiem deszczu. Działa naprawdę dobrze i nawet nie widzę go od strony kierowcy.

Jeśli masz wycieraczki z czujnikiem deszczu, to jest to kamera do nich. Moja córka miała wypadek w zeszły piątek, ktoś skręcił w lewo tuż przed nią. Nie było problemu z winą i został oskarżony, jednak zmusza mnie to do myślenia o zakupie jednej z tych kamer samochodowych do wszystkich naszych pojazdów. :thk:
Nie mam wycieraczek z czujnikiem deszczu. Nadal mam miejsce na zamontowanie mini kamery 0803 za czarną plastikową osłoną/obudową przewodów i przednią szybą, ponieważ między nimi jest spora szczelina. Prawdopodobnie po prostu poprowadzę długi przewód pod wszystkim do zapalniczki z tyłu siedzenia. Tak wygląda moje lusterko. Jestem ciekaw, co to za biały czujnik. Zablokowałem go ręką zeszłej nocy podczas jazdy przez minutę, a moje lusterka tylne i boczne nadal się ściemniały, gdy był zablokowany. Arkusz budowy ciężarówki nawet nie wspomina o niczym specjalnym dla mojego lusterka, poza tym, że się ściemnia. Przepraszam za widok z boku, mój telefon zawsze tak robi.

Image

Image

Ok, chyba nazywa się to systemem "Smartbeam", który automatycznie włącza i wyłącza światła drogowe, gdy w pobliżu znajdują się inne samochody.

Nie potrafię stwierdzić, czy moje lusterka rzeczywiście się ściemniają, czy nie. Próbowałem wyłączyć automatyczne przyciemnianie w jednostce centralnej, ale nigdy nie zauważam żadnej różnicy w lusterkach między włączonym a wyłączonym, gdy ktoś jest za mną.

Mam Black Box GW1-C z Amazonu. Jak dotąd działa bez zarzutu. Gorąco polecam, żeby każdy miał taki. Za 60-80 dolarów w zależności od dnia. Nagrałem dwa wypadki przede mną i bardzo pomogło to funkcjonariuszowi, kiedy powiedziałem mu, że mam wideo. W mojej okolicy wielu nie mówi po angielsku i często nie wierzy w zatrzymywanie się na czerwonym świetle. Jeśli dojdzie do wypadku typu T-bone, ułatwi to życie w kwestii tego, kto zawinił. I szczerze mówiąc, to gadżet, który ledwo widzę w pobliżu mojego lusterka. Jest to również jedyny, jaki udało mi się znaleźć, który miał kondensator zamiast baterii, co wolę.

Czy mogę zapytać, dlaczego ktoś miałby tego chcieć, chyba że mieszkałby w Rosji itp.? Czy to do celów ubezpieczeniowych? Jeśli chodzi o policję i twoje prawa osobiste, większość ludzi filmuje telefonem komórkowym. ciekawy..
W czerwcu ubiegłego roku zostałem potrącony przez pojazd, który jechał z nadmierną prędkością i stracił kontrolę, przejechał przez trzy pasy i uszkodził tył mojej ciężarówki, w tym tylne koło po stronie kierowcy. Kierowca powiedział policji, że wjechałem na jego pas. Wątpię, czy szkody potwierdziłyby jego roszczenie, ale wtedy wymagałoby to dochodzenia, a ponieważ był to wypadek bez obrażeń, nie ma dochodzenia. Policja mogła nazwać to wypadkiem z podziałem winy.

Kiedy funkcjonariusz powiedział mi, co powiedział drugi kierowca, wziąłem mój tablet Nexus 7 i przesłałem strumieniowo wideo z kamery samochodowej Cowon AW1 do jego wglądu. Oprócz oskarżenia o spowodowanie wypadku, otrzymał mandat za przekroczenie prędkości i podanie policji fałszywych informacji.

Cowon AW1 jest trochę drogi, ale dzięki wideo HD i wbudowanemu Wi-Fi zapłacił się wiele razy. Chciałbym udostępnić wideo, ale nie wiem, gdzie mógłbym je opublikować. Kiedy zobaczysz wideo, byłbym zaskoczony, gdyby ktoś nie wyposażył się w kamerę samochodową. Ludzie kłamią jak dywany w dużych miastach.

Czy ktoś znalazł zasilanie w konsoli podsufitowej, do którego można się podłączyć?

Czy ktoś znalazł zasilanie w konsoli podsufitowej, do którego można się podłączyć?
Wiem, że nie odpowiadam na twoje pytanie, ale poprosiłem o podłączenie na stałe w dwóch salonach i odmówili nawet tego zrobić. Powiedzieli, że nie mogą podłączyć się do obecnego zasilania i będą musieli poprowadzić nową linię za ponad 1000 $. Kupiłem przedłużacz z Amazon i poprowadziłem go pod podsufitką za słupkiem i nie widzę żadnych przewodów. Warto było

Zainstalowałem moją mini 0803 z Ojocam pod/pomiędzy czarną skrzynką pod moim lusterkiem a przednią szybą, tak wysoko jak to możliwe. Pasuje dobrze i dobrze się komponuje. Migające światło kamery jest irytujące w nocy, więc zostanie nałożona odrobina farby. Po prostu poprowadziłem przewód wzdłuż górnej części przedniej szyby i w dół słupka po stronie pasażera, a następnie pod schowkiem i konsolą środkową do gniazda zapalniczki w konsoli tylnego siedzenia. To działa dla mnie w ten sposób. Wideo nagrywa się świetnie na tej małej kamerze. Dobrą rzeczą w tej kamerze samochodowej jest to, że mini usb można zainstalować na uchwycie kamery z boku lub na górze samej kamery, w zależności od miejsca instalacji na przedniej szybie. Trochę wkurzony po zainstalowaniu 0803, że 0806 wkrótce się pojawi, ale cóż, za mniej niż 100 dolarów nadal warto.

Uwielbiam kamery samochodowe. Będę miał taką radość, gdy pewnego dnia będę mógł jej użyć, żeby zepsuć komuś dzień.

Mam kamerę samochodową od ponad roku, ale nigdy jej nie potrzebowałem, przynajmniej dla siebie. Kilka miesięcy temu byłem za samochodem uczestniczącym w wypadku na skrzyżowaniu. Kierowca, którego śledziłem, ewidentnie nie był winny (miał zielone światło).

Kiedy przybyła policja, trzy osoby w samochodzie, który przejechał na czerwonym świetle, powiedziały, że miały zielone i że winny był drugi kierowca. To było mniej więcej to, co miał do powiedzenia pasażer z tylnego siedzenia: "Kiedy zbliżaliśmy się do światła, mieliśmy zielone i powiedziałem (kierowcy), żeby uważał, że ten facet się nie zatrzymuje. (Kierowca) powiedział, że drugi samochód się zatrzymuje i jest w porządku".

Wyjąłem kamerę samochodową i pozwoliłem policji ją obejrzeć. Kierowca, który popełnił wykroczenie, został oskarżony o przejechanie na czerwonym świetle, a wszystkie trzy osoby zostały zabrane do aresztu pod zarzutem złożenia fałszywego zeznania, kłamstwa w śledztwie i (chyba) kilku innych rzeczy. To naprawdę nie jest dobry pomysł, żeby dać się złapać na kłamstwie policji w małym miasteczku w Georgii.

Reszta historii. Następnego dnia dostaję telefon od jakiegoś urzędnika hrabstwa (z biura prokuratora), który mówi, że muszę stawić się na przesłuchaniu tych osób. Mówi, że skoro to ja nagrałem (i byłem właścicielem) wideo, mogą mnie potrzebować do złożenia zeznań co do jego dokładności. Zapytał, czy po prostu się pojawię, czy też będzie musiał wystawić wezwanie do sądu. To mały obszar i znają mnie, więc powiedziałem, że tam będę. Lipa... Jestem na emeryturze i nie lubię nastawiać budzika.

Na szczęście dla mnie, kilka dni później dostałem telefon z informacją, żebym się nie przejmował, ponieważ sprawa została rozstrzygnięta i nie będzie przesłuchania.

Nadal będę trzymał obie kamery samochodowe (z przodu i z tyłu). Nie martwię się zbytnio, że będę jej potrzebował do zapisu wypadku, ale to dobry dowód dla firmy ubezpieczeniowej, jeśli znowu potrącę jelenia.

Wciąż zastanawiam się, czy zakup drugiej kamery na tył byłby dobrym zakupem. Mam G1WH od 4 miesięcy i dobrze mi służy. Ale nie wiem, czy zdecyduję się na drugą G1WH na tył, pojedynczą jednostkę z drugą kamerą na kablu, czy kupię lepszą kamerę do wymiany, jak Cowon AW1, na przód i przeniosę moją G1WH na tył.

Uwielbiam kamery samochodowe. Będę miał tak wiele radości w dniu, w którym będę mógł jej użyć, aby zepsuć komuś dzień.
Uważaj na zakup G1W. To świetna kamera, ale na rynku jest wiele podrobionych urządzeń. Niedawno kupiłem drugą na Amazon i jak tylko ją włączyłem, wiedziałem, że jest podrobiona. Rozmawiałem z SpyTec (importerem prawdziwego G1W) i potwierdzili, że jest podrobiona. Na szczęście Amazon to naprawił i wydał natychmiastowy zwrot pieniędzy. Dostałem nową bezpośrednio od SpyTec. Chociaż była o 5,00 $ droższa niż na Amazon, przynajmniej wiem, że jest oryginalna.

Uważaj na zakup G1W. To świetny aparat, ale na rynku jest wiele podrobionych egzemplarzy. Niedawno kupiłem drugi na Amazon i jak tylko go włączyłem, wiedziałem, że jest podrobiony. Rozmawiałem z SpyTec (importerem prawdziwego G1W) i potwierdzili, że jest podrobiony. Na szczęście Amazon to naprawił i wydał natychmiastowy zwrot pieniędzy. Dostałem nowy bezpośrednio od SpyTec. Chociaż był o 5,00 $ droższy niż na Amazon, przynajmniej wiem, że jest prawdziwy.
Tak, słyszałem wiele o ludziach, którzy dostają podróbki. Szczęście, że dostałeś zwrot pieniędzy. Skąd wiesz, czy jest prawdziwy, czy nie? Kupiłem oba moje od dość renomowanego sprzedawcy na Amazon.ca i o ile wiem, oba są prawdziwe. :4-dontknow:

Nie spieszę się z kupnem drugiego, więc czekam na dobrą ofertę. Mam na myśli kilka modeli, takich jak Papago lub Ojocam. Słyszałem tylko dobre rzeczy od kilku moich kumpli o Papago, więc najprawdopodobniej to wezmę.

Tak, słyszałem wiele o ludziach, którzy dostają podróbki. Naprawdę szczęście, że dostałeś zwrot pieniędzy. Skąd wiesz, czy to prawdziwe, czy nie? Dostałem oba moje od dość renomowanego sprzedawcy na Amazon.ca i o ile wiem, oba są prawdziwe. :4-dontknow:

Nie spieszę się zbytnio, żeby dostać drugi, więc czekam na dobrą ofertę. Mam na myśli kilka modeli, takich jak Papago lub Ojocam. Słyszałem tylko dobre rzeczy od kilku moich kumpli o Papago, więc najprawdopodobniej na to się zdecyduję.
Pierwszą wskazówką jest pudełko inne niż to pokazane na stronie internetowej Spytec. Następnie porównaj menu z tymi pokazanymi na stronie Spytec. A jeśli pokazuje wybór rozdzielczości 1296p, to na pewno podróbka. Amazon dobrze radzi sobie z rozwiązywaniem problemów. Zdecydowanie nie można tego powiedzieć o eBay.

Pierwszą wskazówką jest pudełko inne niż to pokazane na stronie internetowej spytec. Następnie porównaj menu z tymi pokazanymi na spytec. A jeśli pokazuje wybór rozdzielczości 1296p, to na pewno podróbka. Amazon dobrze radzi sobie z rozwiązywaniem problemów. Zdecydowanie nie można tego powiedzieć o eBay.
:smileup: Oba moje są prawdziwe!

Oto kilka przykładowych zdjęć pokazujących różnice między prawdziwymi i fałszywymi jednostkami. Aparat po lewej stronie jest oryginalny, ten po prawej nie.

41 - 60 of 62 Posts