DODGE RAM FORUM banner

Sprawdzenie ceny

3.5K views 32 replies 17 participants last post by  Monoptn  
#1 ·
Świetne forum, które wszyscy tutaj macie. Zastanawiałem się, czy mógłbym uzyskać kilka przemyśleń na temat cen za 2011, który zamierzam kupić. Dealer ma skontaktować się ze mną jutro w sprawie wartości mojego handlu, a jeśli wszystko będzie dobrze, zamierzam przejść do zakupu. Moje pytanie brzmi, ile powinienem zapłacić za ciężarówkę? Mój bank (USAA) robi rodzaj wstępnych negocjacji, więc obniżyli cenę z naklejki, ale jestem ciekaw, czy wszyscy uważacie, że mogę jeszcze trochę wycisnąć z dealera. Z góry dziękuję!

Oto specyfikacje i ceny w obecnej chwili:

2011 Ram 1500 Laramie Truck Quad Cab
Naklejka: $44,090
Cena przez USAA: $36,138

Opcje:

Zewnętrzne
  • (4) konwencjonalne drzwi
  • 17" stalowe koło zapasowe
  • 20" x 9" chromowane felgi aluminiowe
  • Akcentowe nadkola
  • Automatyczne reflektory
  • Drzwi wlewu paliwa w kolorze nadwozia
  • Górny przedni panel w kolorze nadwozia
  • Klamki w kolorze nadwozia/chromowane
  • Jasny przedni zderzak
  • Jasny tylny zderzak
  • Jasny/jasny grill
  • Lampa ładunkowa
  • Chromowane składane, podgrzewane, automatycznie przyciemniane lusterka zewnętrzne - m.in.: pamięć, lampy uprzejmości, kierunkowskazy
  • Przyciemniane szyby
  • Światła przeciwmgielne
  • Osłony przedniego zderzaka
  • Uchwyt tablicy rejestracyjnej z przodu
  • Pełnowymiarowe koło zapasowe
  • Nakrętki zabezpieczające
  • Zamykana tylna klapa
  • Przesuwane tylne okno
  • Reflektory halogenowe Quad beam
  • Wciągarka do opon
  • Lampa pod maską
  • Zmienne wycieraczki przedniej szyby
Zainstalowane
  • (32) GALONÓW ZBIORNIK PALIWA
  • 26H LARAMIE PREFEROWANY PRZEZ KLIENTA WYBÓR ZAMÓWIENIA PKG - m.in.: silnik 5.7L V8, 5-biegowa automatyczna skrzynia biegów
  • 5-BIEGOWA AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGÓW (STD)
  • 5.7L V8 HEMI MULTI-DISPLACEMENT VVT ENGINE (STD)
  • BRYLANTO WYGLĄDAJĄCY CZARNY CRYSTAL PEARL
  • KLASA IV ODBIORNIK HITCH
  • MEDIA CENTER 730N - m.in.: radio AM/FM z odtwarzaczem CD/DVD/MP3, sterowanie iPod, dysk twardy 30 GB z pojemnością 4250 utworów, 6,5" ekran dotykowy, nawigacja GPS, ruch SIRIUS z 1-roczną usługą, link podróży SIRIUS
  • MONOTONOWY LAKIER
  • P275/60R20 OPONY CAŁOROCZNE SOWA
  • KAMERA COFANIA PARKVIEW
  • GRUPA OCHRONNA - m.in.: przednie haki holownicze, przednia osłona podwozia, osłona podwozia skrzyni rozdzielczej
  • SZYBERDACH PWR
  • ZDALNY START
  • SPRAY W BEDLINER
Wnętrze
  • (9) wzmacniane głośniki z subwooferem
  • 10-kierunkowy fotel kierowcy z pamięcią i 6-kierunkowy fotel pasażera
  • 115V gniazdo zasilania pomocniczego
  • 12V gniazdo zasilania pomocniczego
  • 60/40 dzielona składana tylna kanapa
  • Lampa popielniczki
  • Wejście gniazda audio dla urządzeń mobilnych
  • Automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne
  • Automatyczna klimatyzacja z dwustrefową regulacją temperatury
  • Pokrycie podłogi dywanowej
  • Chromowana gałka zmiany biegów
  • Kolumnowa dźwignia zmiany biegów
  • Luksusowe panele drzwiowe
  • Podwójne uchwyty pomocnicze
  • Stała długa antena masztowa
  • Izolacja tunelu podłogowego
  • Schowek na podłodze
  • Przednia poduszka siedziska środkowego
  • Maty podłogowe przednie/tylne
  • Lampa schowka na rękawiczki
  • Podgrzewane przednie siedzenia
  • Podgrzewana kierownica
  • Podświetlane lusterka kosmetyczne w osłonie przeciwsłonecznej
  • Zestaw wskaźników z ekranem wyświetlacza - m.in.: wskaźnik temperatury i kompasu, komputer podróży, centrum informacji o pojeździe
  • Skórzana tapicerka 40/20/40
  • Kierownica obszyta skórą
  • Media center 430 - m.in.: radio AM/FM z odtwarzaczem CD/MP3, port USB, dysk twardy 30 GB z pojemnością 6700 utworów, 6,5" wyświetlacz dotykowy
  • Konsola górna
  • Opóźnienie akcesoriów PWR
  • Regulowane pedały PWR z pamięcią
  • Elektryczne zamki drzwi
  • Elektryczne przednie szyby z 1-dotykowym podnoszeniem/opuszczaniem
  • Elektryczna regulacja odcinka lędźwiowego
  • Tylna lampa kopułkowa z przełącznikiem włącz/wyłącz
  • Schowek pod tylnym siedzeniem
  • Zdalne otwieranie bezkluczykowe
  • System alarmowy
  • System zapobiegania kradzieży Sentry Key
  • Radio satelitarne SIRIUS - m.in.: 1-letnia usługa radiowa *Usługa radiowa SIRIUS może być niedostępna w niektórych obszarach*
  • Kontrola prędkości
  • Sterowanie audio w kierownicy
  • Kolumna kierownicy z pochyleniem
  • Komunikacja bez użycia rąk UConnect z poleceniem głosowym
  • Uniwersalny otwieracz do drzwi garażowych z elementami sterującymi na konsoli górnej
  • Drewniana ramka deski rozdzielczej
Mechaniczny
  • Alternator 160-amperowy
  • Przełożenie osi 3,55
  • Skrzynia ładunkowa 6'4"
  • 7-pinowa wiązka przewodów
  • 700-amperowy bezobsługowy akumulator
  • Hamulce tarczowe 4-kołowe z systemem ABS
  • Podwójny tylny wydech
  • Elektroniczny napęd na żądanie
  • Elektronicznie sterowana przepustnica
  • Napęd na cztery koła
  • Przedni drążek stabilizatora
  • Chłodzenie silnika HD
  • Przednie amortyzatory HD
  • Tylne amortyzatory HD
  • Chłodnica oleju przekładni HD
  • Kontroler silnika nowej generacji
  • Wspomaganie kierownicy zębatkowej
  • Tylny drążek stabilizatora
  • Funkcja elektronicznego uruchamiania Tip start
  • Hak holowniczy z 4-pinowym złączem
Bezpieczeństwo
  • Wspomaganie hamowania
  • Blokady drzwi dla dzieci
  • Podwójny sygnał dźwiękowy
  • Elektroniczny program stabilizacji
  • Regulacja wysokości pasów bezpieczeństwa z przodu
  • System wspomagania parkowania ParkSense z tyłu
  • Monitor ciśnienia w oponach z wyświetlaczem

#2 ·
Nie jestem pewien co do ceny.... Jestem pewien, że inni pomogą. Trzymaj się z daleka od tylnych przełożeń 3:55. Będziesz chciał 3:92. Posiadałem dwa Ramy 4. generacji, jedyną różnicą między nimi były tylne przełożenia. Ram z przełożeniami 3:92 to szczęśliwsza ciężarówka, podobnie jak jej właściciel!!:smileup:

#4 ·
Zdobądź 392. Będziesz zły, że tego nie zrobiłeś

#6 · (Edited)
Przestań mówić temu facetowi, że POTRZEBUJE 3,92. On nawet powiedział, że nie planuje dużo holować. Ja mam 3,21 i trochę holuję. Nigdy nie miałem żadnego problemu. To tak, jakby powiedzieć komuś, że potrzebuje napędu 4x4, kiedy śnieg widzi tylko przez 1 miesiąc w roku.

#10 ·
Nie mam dla ciebie żadnej rady w tej sprawie. Jednakże, skoro wspomniałeś o USAA, będę ciekawy twoich doświadczeń, ponieważ być może zrobię to samo za kilka lat lub gdy zdecyduję, że czas na nowy pojazd, więc powodzenia przy zakupie i informuj nas na bieżąco!

#11 ·
Myślę, że dostajesz uczciwą cenę, ale zawsze możesz spróbować dostać trochę więcej. Kupiłem moją ciężarówkę w sierpniu 2010 roku i jest to SLT. Naklejka kosztowała jednak 35 997, a ja zapłaciłem 27 000. To 9 tys. mniej niż za tańszą ciężarówkę.

Dowiedziałbym się, jak USAA doszło do tej ceny, czy były to rabaty, czy co innego, a następnie poszedłbym do dealera, aby sprawdzić, czy mają coś ponad to. Należy pamiętać, że większość dealerów ma zatrzymanie w wysokości 3% poniżej faktury, aby pomóc im pokryć koszty operacyjne i trzymania ciężarówek na placu. Możesz to wykorzystać na swoją korzyść.

Ponadto, jeśli na placu znajduje się podobna ciężarówka, na którą mają "ofertę specjalną", użyj tej ceny i powiedz im, że chcesz swoją za tę "specjalną" cenę, plus koszt dodatków, które dostaje Twoja ciężarówka.

#12 ·
To dobra cena, ale dostałem mojego RAM-a 3 tygodnie temu i skorzystałem również z wyrównania cen USAA. Mój samochód ciężarowy był wyceniony na 44 700 dolarów. Cena USAA wynosiła 36 000 dolarów. Ale wtedy podszedł do mnie sprzedawca i powiedział, że ma dla mnie jeszcze lepszą ofertę. Dostałem ciężarówkę za 34 400 dolarów...... Byłem zaskoczony, że dostałem jeszcze więcej zniżki od ceny USAA, nawet nie planowałem starać się o lepszą ofertę. BTW mój zakup to ram sport crew cab, opcje obejmują, ulepszony system dźwiękowy, podwójny klimat, radio 430N, szyberdach, pakiet holowniczy, spryskiwana wykładzina skrzyni ładunkowej, hamulec holowniczy, kubełkowe fotele (w standardzie w sporcie, a także hemi) maska ​​sportowa 4x4 i kilka innych drobiazgów.... Uwielbiam tę ciężarówkę, bez żalu!

#16 ·
Jest zbyt wiele zmiennych i to *zupełnie nowy miesiąc*. Wcześniej natknąłem się na stronę ram i szczegóły dotyczące zachęt na lipiec nie zostały jeszcze opublikowane. Ceny (z zachętami) mogą łatwo wahać się o 1000 $ lub więcej z miesiąca na miesiąc. Czasami w niektórych regionach kraju pojawiają się oferty, które nie dotyczą osób w innych częściach kraju. Kiedy kilka miesięcy temu kupiłem swojego Sporta, najlepsze, co mogłem zrobić, to (chyba, musiałbym sprawdzić) około 8600 $ zniżki od ceny katalogowej? Miałem jednak innego dealera, który był gotów sprzedać mi Big Horn za 10 000 $ zniżki od ceny katalogowej, zaledwie 50 mil dalej. Niestety, to nie była ciężarówka, której chciałem. Różne pakiety mają również nieco inne marże zysku. Kiedy mówię "najlepsze, co mogłem zrobić", mam na myśli to, że wyszedłem z salonu, zadzwoniłem do nich 2 godziny później i próbowałem skłonić ich do sprzedania mi ciężarówki w innym kolorze za tę samą cenę... po 15 minutach oddzwonili i powiedzieli, że nie ma mowy, chyba że zapłacę również dodatkową opłatę za lakier w wysokości 225 $. Miałem szczęście z kilkoma salonami, wysyłając e-maile i prosząc o cenę bez BS, którą zapłacę jutro. Niekoniecznie podawałbym im swoje prawdziwe imię i nazwisko, ale da ci to kolejny punkt danych. Wszedłbym z wydrukiem z USAA w kieszeni i celowałbym w może 1000 $ mniej, ale nie rozczaruj się, jeśli wyjdziesz blisko tego #, jeśli jesteś gotów zapłacić.

#17 ·
Cóż, rozmawiałem dzisiaj z salonem i wciąż czekają na informację zwrotną o wartości odkupu. Pracuję nad transakcją z Dakoty Południowej, a ciężarówka jest w Alabamie, gdzie przeprowadzamy się w przyszłym tygodniu. Wysłałem im mnóstwo zdjęć, numer VIN i tym podobne, więc przypuszczam, że trudniej jest ustalić wartość z odległości 1500 mil ;) . W tym momencie zastanawiam się, czy nie lepiej po prostu poczekać, aż na placu pojawi się model 2012. Hmmm.​

#20 ·
Kupiłem swój, kiedy byłem na urlopie. Miasta wojskowe próbują cię oszukać. Mówili mi, jak dobrą ofertę dostaję na prawie nie wyposażonego '11 Bighorn, gdzie jestem stacjonowany w VA. Zrobiłem już rozeznanie i cóż, też nie jestem głupi. Kupiłem '11 sport w Memphis Tn, który był załadowany i kosztował 5-6 tys. więcej, a dostałem go 5 tys. taniej niż bighorn, który mi oferowali. Nie zamierzałem nawet kupować żadnego w Memphis, tylko poszedłem zobaczyć, co mają. No cóż, chcieli sprzedać ciężarówkę, więc dałem im swój biznes. Użyłem argumentu "Kupuję jeden w VA za 4 dni, kiedy wrócę i to mi dają". Dostałem świetną ofertę na ciężarówkę. Rozejrzałbym się również w drodze do nowego dowództwa. Ja i żona nieustannie surfowaliśmy po sieci w poszukiwaniu odpowiedniego pojazdu podczas naszej 1000-milowej podróży na urlop. Jeśli na pewno zamierzasz kupić, zrobiłbym to samo.

#22 ·
Przejdź do NADA.com i oceń cenę z opcjami. Dealer holdback to kolejne 3% ceny katalogowej. Ogólną zasadą, którą odkryłem, jest to, że "prawdziwy" koszt dealera wynosi około 89% ceny katalogowej dobrze wyposażonej ciężarówki. Oczywiście, prawdopodobnie nie chcą sprzedawać po "prawdziwej" cenie na fakturze, ponieważ muszą zarabiać pieniądze. Ale masz również BARDZO wysokie wartości wymiany, które działają na twoją korzyść w tej chwili!

Na twoim miejscu wziąłbym 89% ceny katalogowej, a następnie odjąłbym obecne zachęty i zaoferował to. (W moim regionie w czerwcu Big Horn za 44 000 dolarów miał 5250 dolarów rabatów, co dało ci około 33 900 dolarów netto). W przypadku twojej wymiany weź wartość NADA twojego pojazdu w "doskonałym" stanie, jeśli jest w pobliżu, i dodaj do tego kilka tysięcy dolarów. Następnie udaj się do dealera ostatniego dnia miesiąca i złóż swoją ofertę. Mogą osiągnąć premię za wolumen na określonych poziomach, a twój pojazd może być tym, który ich tam doprowadzi. To znaczy, mogą faktycznie sprzedać go po naszych lub w pobliżu rzeczywistych kosztów i dać ci więcej za wymianę, niż się spodziewasz. Jeśli tego nie wezmą, zawsze możesz trochę od tego zacząć. Możesz się jednak zdziwić, jak tanio możesz kupić pojazd, używając tej techniki! Daj im znać, że wiesz, jaki jest koszt, wiesz, ile warta jest twoja wymiana i bądź stanowczy.

#23 ·
Daj im znać, że wiesz, jaki jest koszt, wiesz, ile warta jest twoja transakcja i bądź stanowczy.
To właśnie to! Ja też kupiłem swój w Wigilię... koniec roku bla bla bla. Primate, nie potrafię ci powiedzieć, ile dealerów zadzwoniliśmy po drodze! Celowałbym w co najmniej 10 tysięcy, oni to potrafią. Daj im znać, że zamierzasz kupić jeden, niezależnie od tego, czy od tego gościa, czy od następnego. Powodzenia i udanych zakupów. Informuj nas na bieżąco o przebiegu. Uważaj podczas przeprowadzki komputera :)

BTW usaa pokazuje 9191 $ zniżki na '11 quadcab laramie 4x4 w mojej okolicy...

#24 ·
Nie jestem pewien, czy zgadzam się z Twoją analizą, że wartości handlowe są bardzo wysokie. Jeśli handlujesz nowszym samochodem o niskim zużyciu paliwa, to zdecydowanie tak jest. Samochody używane zyskały na wartości w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Obecnie następuje również redukcja samochodów używanych z niskim przebiegiem, które są z 2009 roku i nowsze, ale z 2008 roku i starsze, sprzed kryzysu gospodarczego, jest ich pod dostatkiem, spójrz na liczby produkcyjne danego modelu, jeśli chcesz twardych dowodów.

#33 ·
Nie jestem pewien, czy zgadzam się z Twoją analizą, że wartości handlowe są bardzo wysokie. Jeśli handlujesz nowszym samochodem o dużej oszczędności paliwa, to zdecydowanie tak jest. Używane samochody wzrosły na wartości w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Obecnie występuje również redukcja samochodów używanych z niskim przebiegiem, które są z 2009 roku i nowsze, ale z 2008 roku i starsze, sprzed kryzysu gospodarczego, jest ich pod dostatkiem, spójrz na liczby produkcyjne danego modelu, jeśli chcesz twardych dowodów.
Masz rację co do samochodów oszczędnych i średniej wielkości samochodów również znacznie wzrosły. Ale twierdziłbym, w oparciu o moje ograniczone badania, że ​​inne również wzrosły, jeśli są czyste i niezbyt stare. Niedawno pomogłem znajomemu, który miał zamiar handlować i miał GMC Canyon z 2009 lub 10 roku, załadowany, a w ciągu ostatniego roku wartość wymiany wzrosła o około 20% na NADA! Kupiłem również używanego Nissana Murano z 2009 roku kilka lat temu. Przejechałem nim 30 000 mil, a wartość wymiany spadła o mniej niż 2000 $. Większość moich badań dotyczy pojazdów nowszych niż 2008 rok i zwróciłeś uwagę, że nowsze rzeczy przynoszą dobre wartości, podczas gdy starsze mogą nie. Ale jeśli masz stosunkowo nowy pojazd, spójrz na wartość wymiany, aktualne rabaty na to, czego chcesz, i możesz ulepszyć DUŻO taniej, niż sobie wyobrażałeś.

#25 ·
Handluję RAM-em 1500 SLT z 2005 roku z przebiegiem 57000 mil. Spodziewam się, że cena za wymianę wyniesie około 12 000 - 14 000 dolarów, ale został uszkodzony przez grad na kwotę 4 000 dolarów, co z pewnością mogą naprawić o wiele taniej. Wszystkie naprawy mogą być wykonane przez PDR, zgodnie z informacjami od firmy ubezpieczeniowej, więc jeśli uda mi się uzyskać za niego 10 000 dolarów, będę bardzo zadowolony. Oto kilka zdjęć http://imageshack.us/g/268/tjtruck1.jpg/

#27 ·
Kupiłem w maju w pełni wyposażonego Sport Crew 4x4 MSRP za 49500 $ za 14 tys. $ mniej plus ACV za mój trade. Musieli jechać 250 mil, żeby dostać tę ciężarówkę, z powodu super ekskluzywnego Rambox! Zamierzam spróbować kupić mojemu szwagrowi (21 lat, pierwszy zakup pojazdu) Express 4x4 MSRP za 31000 $, celując w 7-8 tys. $ mniej. Nie kupię za mniej niż 6 tys. $ mniej. Po tę ciężarówkę będą musieli jechać 180 mil. To szalone, że to najbliższy 4x4 Express w jakimkolwiek kolorze.

#30 ·
Tak, mam 3,55 i moja ciężarówka ciągnie A$$!
Miałem okazję jeździć nowym modelem 2011 przez kilka dni, który miał 3,55. Brakowało mi moich 3,92. Nie sądziłem, że zobaczę tak dużą różnicę, ale zobaczyłem. 3,92 są fajne.