DODGE RAM FORUM banner
21 - 32 of 32 Posts
Możesz użyć przewodu wspomagania hamulców. Nie będzie dymić, jeśli nie poprowadzisz go przez kolektor dolotowy.

Dlatego tak pomyślałem! Czy mógłbyś zrobić zdjęcie i je opublikować, gdzie to jest? Jestem prawie pewien, że wiem, po prostu chcę się upewnić, warto wziąć kolejną puszkę i wlać trochę tam, a resztę do nowego zbiornika z gazem?

Tak, mogę zrobić zdjęcie, przez najbliższe dwa dni mam wolne. Ile mil ma twoja ciężarówka?

Przepraszam za wtrącanie się w wątek, nie chciałem zakładać nowego wątku. Chcę dodać trochę seafoam do oleju tuż przed wymianą oleju. Jak długo mam uruchomić ciężarówkę i czy mam nią jeździć, czy też ma pracować na biegu jałowym/zwiększonych obrotach? Dzięki, chłopaki.

Po prostu jedź tak jak zwykle przez kilkaset mil, a potem zmień. Możesz to zostawić do następnej wymiany oleju, ale ja lubię to zrobić od razu. Użyj taniego oleju do "płukania".

Dzięki za info. Zbliżam się do wymiany oleju, więc pomyślałem, że wleję około pół butelki i go wymienię. Jak najkrócej muszę to z tym uruchomić?

Super, dzięki stary. Praca jest do bani w tej chwili i nie mam dodatkowej gotówki, nawet na tani olej. Chcę tylko trochę to wyczyścić i zobaczyć, czy będzie lepiej chodzić.

Pozdrowienia. Czy leczenie wspomniane na początku tego posta, w którym Seafoam jest przepuszczany przez przewód hamulcowy, a następnie do zbiornika, byłoby bezpieczne dla silnika, który ma 193 000 kilometrów przebiegu, głównie na autostradzie?

Naprawdę muszę to zrobić! Szkoda, że jestem około 2 tys. km od wymiany oleju. Kupiłem '03 nieco ponad rok temu i natknąłem się na tę stronę kilka miesięcy temu. Nie jestem pewien, jak pierwotny właściciel dbał o ciężarówkę, ale wydaje się dość czysta od spodu (poza tajemniczym wyciekiem płynu chłodniczego... do innego wątku). Dam wam wszystkim znać, jak to pójdzie, kiedy dostanę wypłatę w przyszłym tygodniu. Więc nadal mogę to zrobić tylko w dolocie i zbiorniku paliwa, prawda? Czy też najlepiej wlać pół/pełną butelkę również do oleju? Mam ponad 108 000 mil przejechanych i MUSZĘ zrobić kilka modyfikacji. Uwielbiam tę stronę!

21 - 32 of 32 Posts