DODGE RAM FORUM banner

Black Forest Green Pearl Coat

1 reading
43K views 55 replies 27 participants last post by  whitetailhunter1991  
#1 ·
Nie widziałem wątku dla Black Forest Green Pearl Coat, więc pomyślałem, że zacznę jeden. To dość nieuchwytny kolor do zobaczenia, zwykle zauważalny tylko w słoneczny dzień i w południe. W przeciwnym razie większość założyłaby, że to po prostu czarna ciężarówka. Dziś jest piękny słoneczny dzień i przypadkowo wychodziłem dziś na lunch w południe, kiedy zrobiłem zdjęcie. Jest trochę brudny, mam nadzieję zrobić zdjęcie w weekend po świeżym myciu.

Oto on. Black Forest Green z odrobiną brudu drogowego, kurzu i brudu:

Image

I jak wygląda przez większość czasu, czarny:

Image

#3 ·
W końcu czekałem, aż zaczniesz wątek BFG, tak jak nas drażniłeś swoimi opisami jego zmieniającego kolor piękna.

Na pierwszym zdjęciu naprawdę nie wygląda na brudny.

Jeśli ten wątek stanie się wystarczająco popularny, dołączę go do reszty popularnych wątków ze zdjęciami.

#5 ·
Dzięki wszystkim. Chciałbym zobaczyć więcej zdjęć tego koloru. Jeśli ktoś go ma, zapraszam do dołączenia do tego wątku - reprezentuj! lol.

Myślę, że wczoraj w drodze do domu widziałem Jeepa Wranglera w BFG. Tak trudno powiedzieć, chyba że słońce uderzy w niego we właściwy sposób.

#11 ·
Dzięki wszystkim. Chciałbym zobaczyć więcej zdjęć tego koloru. Jeśli ktoś go ma, zapraszam do dołączenia do tego wątku - reprezentujcie! lol.

Myślę, że wczoraj w drodze do domu widziałem Jeepa Wranglera w kolorze BFG. Tak trudno powiedzieć, chyba że słońce uderzy w niego we właściwy sposób.
Widziałem kilka Grand Cherokee WK2 w tym kolorze

#8 ·
  • Like
Reactions: TrishL2013
#10 ·
Nazywam moją ciężarówkę Bruce
Jak w Bruce Banner

Dla tych z was, którzy tego nie rozumieją, to Hulk
Dobrze, to dobry kreatywny. :smiley_thumbs_up:

#13 ·
bardzo rzadki kolor, widziałem tylko jeden na terenie dealera. Podoba mi się!
Dzięki! Myślę, że są tylko 2 lub 3 innych członków (aktywnych) na forum, którzy go mają. Ciekawy jestem, czy więcej osób się ujawni i będzie tu pisać. Kiedy robię wyszukiwanie na cars.com w promieniu 50 mil w mojej okolicy (a to obejmuje wiele salonów samochodowych w metropolii D.C.-Balt), dla nowych Ram 1500, nie widzę żadnych wymienionych jako zielone. Pomyślałem, że może można je skategoryzować jako czarne, ale nie znalazłem żadnych czarnych leśnych zieleni.

#17 ·
Trochę zabawne, że mają kolor, który jest połączeniem jej najbardziej i najmniej ulubionego

#18 ·
#20 ·
Z dala od słońca i na słońcu, po prostu nie jest to dobry czas dnia. Właśnie umyte, ale tylko 14 stopni na zewnątrz i zamarzło, zanim zdążyło wyschnąć. Lepiej wybiorę inny dzień.
Fajnie! Dzięki za zamieszczenie zdjęcia. Nigdy nie widziałem HD w kolorze BFG. Wygląda świetnie.

Jeszcze kilka postów i może ten wątek osiągnie status przypiętego wątku na górze. *kaszel* [hint] (mody). :D

#21 ·
Naprawdę chciałem taki w tym kolorze, ale cały kolor nadwozia, a nie chrom, i nie robią kolorów nadwozia bfgs. Więc jako zdeklarowany chromofob nie mogłem dostać koloru, którego chciałem, w pakiecie sportowym. Bardzo rozczarowany. Moim marzeniem jest dwukolorowy czarny leśny zielony na górze z czarnym lub granitowym na dole, bez chromu w power wagonie.

#23 ·
Dobra robota TheBigAl! Dzięki za dołączenie do wątku. Świetnie wyglądająca ciężarówka BFG! Mam nadzieję, że wkrótce ustawimy ten wątek jako przypięty *KASZEL* *WSKAZÓWKA* *WSKAZÓWKA* *MODY?* dla reszty z nas, nieuchwytnych facetów BFG. Może więcej osób wyjdzie z ukrycia.

:D

#26 ·
No, ładnie i błyszcząco. Miałem zamontować poduszki powietrzne w ten weekend, ale zraniłem się w plecy, więc na razie jest to odłożone na później. Mam nadzieję, że w przyszły weekend będę mógł je zamontować. Cholerny stary kręgosłup...
Wygląda czysto i błyszcząco, dobra robota! Chyba nie było południa z tym południowym słońcem, tak naprawdę nie widać zieleni lol. To miło, że kupiłeś zestaw chromowanych felg 20x9 do swojego letniego zestawu. Naprawdę podobały mi się te felgi w moim 15' Express. Podobają mi się bardziej niż 20x8, które były w moim Big Horn.Przykro mi z powodu pleców!

#29 ·
Mam również kolor Black Forest Green w moim Ram Bighorn z 2016 roku.
Najlepszy kolor w historii!!!
W słoneczny dzień jedna strona ciężarówki w cieniu wygląda na czarną, a strona nasłoneczniona wygląda na zieloną.
Ludzie cały czas komentują mój samochód. Zawsze mówią, że myśleli, że moja ciężarówka jest czarna, a potem świeci na nią słońce i mówią, że nie mieli pojęcia, że ​​właściwie jest zielona.

#32 ·
Mam również kolor Black Forest Green w moim Ram Bighorn z 2016 roku.
Najlepszy kolor w historii!!!
W słoneczny dzień jedna strona ciężarówki w cieniu wygląda na czarną, a strona nasłoneczniona wygląda na zieloną.
Ludzie cały czas komentują moją ciężarówkę. Zawsze mówią, że myśleli, że moja ciężarówka jest czarna, a potem słońce na nią pada i mówią, że nie mieli pojęcia, że ​​właściwie jest zielona.
Muszę się z tobą zgodzić! Wrzuć kilka zdjęć swojego BFG Ram, kiedy będziesz mógł.

To piękny kolor, to byłby mój wybór, gdyby dealer miał taki. Zamiast tego wybrałem błyszczącą czerń.
Nadal dobry wybór koloru, tylko trudny do utrzymania w czystości!

Właściwie myślałem, że będę oglądał czarną ciężarówkę, kiedy zobaczyłem moją online. Miło zaskoczony, kiedy tam dotarłem, że to był faktycznie BFG.
To świetne zdjęcie, naprawdę pokazuje BFG, co jest trudne do zrobienia.

#34 ·
Wczoraj wieczorem wykąpałem swój. Chociaż doceniam fakt, że słońce zaszło na tyle, że nie było plam po wodzie, kiedy skończyłem wycierać, naprawdę szkoda, że przegapiłem zrobienie zdjęcia BFG, które tak dobrze widać.

#35 ·
To był kolejny wspaniały dzień na kąpiel. Wyciągnąłem ciężarówkę około południa i skończyłem wszystko około 14:00. Zrobiłem zbliżenie koloru BFG, a słońce padało na maskę idealnie. Pewnego dnia muszę go potraktować glinką i woskiem. Zdałem sobie dziś sprawę, że minęło 9 miesięcy, czyli tyle samo, ile temu kupiłem ciężarówkę. Została ona wyglinkowana, nawoskowana i wypolerowana w tydzień po jej zakupie.

#36 ·
To był kolejny wspaniały dzień na kąpiel. Wyciągnąłem ciężarówkę około południa i skończyłem wszystko około 14:00. Zrobiłem zbliżenie koloru BFG, a słońce padało na maskę we właściwy sposób. Pewnego dnia muszę ją glinkować i woskować. Uświadomiłem sobie dzisiaj, że minęło 9 miesięcy, czyli tyle, ile temu kupiłem ciężarówkę. Została ona wyglinkowana, nawoskowana i wypolerowana tydzień po jej zakupie.

Image

Image

Image
To dobre zdjęcie maski, naprawdę widać na nim zieleń

#40 ·
Więc po długim lecie remontów porządnie umyłem ciężarówkę.
Potem zacząłem woskować. Przez lata używałem tylko wosku Turtle Wax w butelce z rozpylaczem i miałem dobre wyniki, ale nienawidziłem smug, które widziałem.

Czy ktoś ma jakieś rekomendacje dotyczące dobrego wosku przyjaznego dla BFG?

#41 ·
Po długim lecie remontów porządnie umyłem ciężarówkę.
Potem zacząłem woskować. Przez lata używałem tylko wosku Turtle Wax w butelce z rozpylaczem i miałem dobre wyniki, ale nienawidziłem smug, które widziałem.

Czy ktoś ma jakieś rekomendacje dotyczące dobrego wosku przyjaznego dla BFG?
Zrobiłem to samo z moją ciężarówką BFG kilka tygodni temu, używając Meguiars Ultimate Paste Wax. Używałem go w przeszłości w moich poprzednich ciężarówkach i zawsze miałem dobre wyniki. Nie jestem ekspertem od detailingu ani niczym takim, ale potrafię całkiem dobrze umyć i nawoskować ciężarówkę. Kiedy po raz pierwszy kupiłem ciężarówkę w październiku ubiegłego roku, zleciłem profesjonalnemu detailerowi glinkowanie, woskowanie i uszczelnienie jej, ponieważ stała na parkingu dealera przez 7 miesięcy. Było to więc pierwsze woskowanie tej ciężarówki i niecały rok później.

Kupiłem swój niedawno na Amazon:

https://www.amazon.com/Meguiars-G18211-Ultimate-Paste-Wax/dp/B004HCS4PK