DODGE RAM FORUM banner

Zamieniłem RA3 na RA4 - do czego służy ta wtyczka?

2.9K views 6 replies 4 participants last post by  wes.myers  
#1 · (Edited)
Właśnie otrzymałem radio RA4 od LKQ i je podłączyłem. Działa (z wyjątkiem wymaganego kodu zabezpieczającego). Pytanie, które mam, brzmi: na moim RA3 i RA4 są następujące wtyczki. Jedna nie jest używana w moim RA3 ani RA4. Czy ktoś wie, do czego służy?

Biały: FM/AM analogowy
Zielony: Nawigacja?
Jasnofioletowy: ???
Ciemnofioletowy: Sirius?

Dzięki!

#2 ·
Właśnie otrzymałem radio RA4 od LKQ i je podłączyłem. Działa (z wyjątkiem wymaganego kodu zabezpieczającego). Pytanie, które mam, brzmi: na moim RA3 i RA4 znajdują się następujące wtyczki. Jedna nie jest używana w moim RA3 ani RA4. Czy ktoś wie, do czego służy?

Biały: FM/AM analogowe
Zielony: Nawigacja?
Jasnofioletowy: ???
Ciemnofioletowy: Sirius?

View attachment 52103

Dzięki!
Może to pomoże....http://www.ramforumz.com/attachment.php?attachmentid=52010&d=1429242836

#4 ·
Myślę, że znalazłem odpowiedź w innym wątku. Czy ktoś może to potwierdzić?

Ronherman1
11-09-2014, 03:01 PM

Nie będziesz potrzebował dodatkowej anteny dla GPS, nasza antena radia satelitarnego jest tą, którą GPS współdzieli. Jeśli nie masz lusterka wstecznego bez przycisków wspomagania i 911, po uruchomieniu ciężarówki otrzymasz komunikat "serwis lusterka" na ekranie, naciśnij ok i już nie będzie komunikatu o błędzie. Tylko przy uruchamianiu ciężarówki, ale radio działa w przeciwnym razie dobrze.

#5 ·
Nie jestem pewien, ale antena w kształcie płetwy rekina powinna mieć tę podwójną funkcję,
w przeciwnym razie miałaby antenę typu puck montowaną na dachu, a antena GPS znajdowałaby się tuż nad radiem, wewnątrz deski rozdzielczej.

#6 ·
Aktualizacja: Wszystko w porządku! Po otrzymaniu kodu zabezpieczającego z navrepair.com wszystko zadziałało. Teraz chodzi tylko o przeprogramowanie moich stacji. Bluetooth, nawigacja, sterowanie HVAC, kamera cofania, radio HD, sirius (trzeba przenieść subskrypcję). To było tak proste jak plug and play. SiriusXM i GPS mają tę samą antenę. Muszę wykonać aktualizację systemu, ponieważ system ma starą wersję.