DODGE RAM FORUM banner

Ukryte funkcje?

1 reading
19K views 10 replies 9 participants last post by  Thunderhorse  
#1 · (Edited by Moderator)
Mam nowego Laramie 2017 z prawie wszystkim.

Czy istnieje sposób na włączenie automatycznego obniżania, gdy włączam tryb parkowania w ciężarówce?

Czy istnieje sposób na jazdę w trybie Off Road 1 lub 2? Wydaje się, że obniża się przy 35 i 50 mph.

Czy mogę wyłączyć sygnał dźwiękowy pasów bezpieczeństwa?

Czy są jakieś inne rzeczy, które ciężarówka może zrobić, które mogą nie być powszechnie znane? Na przykład, w moim Denali 2016, jeśli przytrzymasz przycisk blokady na pilocie, lusterka się złożą. Jeśli przytrzymasz przycisk odblokowania, opuszczą się wszystkie cztery szyby.

TIA Frank

#2 ·
Możesz wyłączyć sygnał dźwiękowy pasów bezpieczeństwa, zrobiłem to w swoim. Lampka ostrzegawcza pozostanie włączona i nadal będziesz otrzymywać krótką wiadomość za każdym razem, gdy się zatrzymasz. Oto jak:

1. Zapnij pasy, zamknij drzwi.
2. Włącz zapłon i poczekaj, aż wszystkie światła zgasną (około 10 sekund).
3. Odpiąć/zapiąć trzy razy w ciągu 10 sekund.
4. Wyłącz zapłon, a usłyszysz sygnał potwierdzenia i gotowe.

Nie mogę z pewnością odpowiedzieć na Twoje inne pytania, ale myślę, że to funkcja bezpieczeństwa ciężarówki, która obniża się, aby utrzymać nisko środek ciężkości i zwiększyć bezpieczeństwo.

#6 ·
Możesz wyłączyć sygnał dźwiękowy dla pasów bezpieczeństwa, zrobiłem to w swoim. Lampka ostrzegawcza pozostanie włączona i nadal będziesz otrzymywać krótką wiadomość za każdym razem, gdy się zatrzymasz. Oto jak:

1. Zapnij pasy, zamknij drzwi.
2. Włącz zapłon i poczekaj, aż zgasną wszystkie światła (około 10 sekund).
3. Odpiąć/zapiąć trzy razy w ciągu 10 sekund.
4. Wyłącz zapłon, a usłyszysz sygnał potwierdzający i gotowe.

Nie mogę z pewnością odpowiedzieć na twoje inne pytania, ale myślę, że to funkcja bezpieczeństwa dla ciężarówki, aby obniżyć się w celu utrzymania niskiego środka ciężkości i uczynienia jej bezpieczniejszą.
Dzięki!

#3 ·
Możesz po prostu wyjąć bezpiecznik po przejściu do trybu terenowego 1 lub 2. Czy to bezpieczne...NIE, czy zostało to zrobione przez ludzi...TAK. Powodem, dla którego nie chcesz jeździć w trybie terenowym 2, jest to, że opony mają duży rozbieżność, co powoduje zużycie opon. Dobre w terenie, ale nie na autostradzie.

Jedynym innym sposobem jest zdobycie dłuższych łączników, których używali niektórzy ludzie.

#4 ·
Facet w Holandii napisał to w 2013 roku

* ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO!!!
* ustaw ciężarówkę na żądaną wysokość jazdy
* odłącz wielowtyk zawieszenia pneumatycznego
* gotowe
* WYRÓWNAJ PRZEDNIE KOŁA DO NOWEJ WYSOKOŚCI!!!
* Próbowałem tego w trybie offroad 2 przez 2000 mil... bez problemów...

Brak błędów komputera, tylko ostrzeżenie "serwis zawieszenia pneumatycznego" przy uruchomieniu
Jeśli włożysz złącze z powrotem, będzie działać jak nowe

9-przewodowy wielowtyk znajduje się po stronie pasażera, za tylnym kołem, pod skrzynią ładunkową.

#5 ·
GroundForce miał pracować nad ręcznym zestawem do nadpisywania fabrycznego Air Ride

#7 ·
W moim Sport z 2010 roku, jeśli wykonałeś drugie szybkie naciśnięcie i przytrzymanie przycisku odblokowania, wszystkie szyby się opuszczały, jak wspomniano powyżej. Najwyraźniej to już nie istnieje w moim 2500 z 2017 roku. Podobała mi się ta funkcja, gdy szedłem do ciężarówki na parkingu w upalny dzień. Cóż...

#8 ·
W moim Sport z 2010 roku, jeśli szybko wcisnąłeś i przytrzymałeś drugi raz przycisk odblokowania, wszystkie szyby się opuszczały, jak wspomniano powyżej. Najwyraźniej to już nie istnieje w moim 2500 z 2017 roku. Podobała mi się ta funkcja, jeśli szedłem do ciężarówki na parkingu w upalny dzień. Cóż...

Rob
Mnie też się to podobało w moim sporcie z 2010 roku. Teraz w moim Laramie z 2017 roku uruchamiam go zdalnie, więc przynajmniej włącza się klimatyzacja.

#11 ·
I also enjoyed the auto roll down windows on my 11. No idea why it was discontinued.
Podobało mi się również automatyczne opuszczanie szyb w moim 11. Nie mam pojęcia, dlaczego zostało to przerwane.

Laska, z którą chodziłem na studiach, zawsze nieumyślnie zostawiała opuszczone szyby, a we wnętrzu w niektórych miejscach była pleśń i strasznie śmierdziało.

Albo to, albo kradzież