DODGE RAM FORUM banner

Traditional round - or "bar" style aux lights

• Round

Votes: 17 15%
  • Bar

Votes: 98 85%
41 - 60 of 85 Posts
Aby dołączyć do debaty... Jestem trochę maniakiem światła (jak dobrze wiadomo na innym forum) i używam zarówno "old school" (z nową technologią) okrągłych świateł, jak i listew świetlnych LED.

Jeśli chodzi o old school (heh), mam Lightforce 240 Blitz HID. Obecnie posiadam cztery, ale planuję sprzedać dwa, ponieważ 4 to przesadny przerost formy nad treścią. Te rzeczy rzucają światło około 1,5 km w dół drogi w bardzo użytecznej wiązce. Jeśli siedzisz 1,5 km od nich, możesz dosłownie (i łatwo) czytać gazetę ze światłem, które wytwarzają. Chyba że wydasz blisko 1000 dolarów na listwę świetlną LED, nie uzyskasz tego typu wyników. Jeśli nie wiesz, czym jest Lightforce, Alaska State Troopers używają wersji non HID w swoich pojazdach patrolowych i są bardzo, bardzo popularne w Australii w outbacku. Byłem w zeszłym roku w zachodniej Kanadzie z parą Lightforce, jadąc ciemną autostradą. Przez dolinę (około 2 mile przez dolinę) biegną tory kolejowe - były tak irytująco jasne, że nadjeżdżający pociąg zaczął migać mi światłem głównym, żebym je wyłączył.. Zastosowałem się i ich światło przestało migać.

Listwa świetlna LED - Mam pojedynczą Rigid 20 cali E series w wersji spot. Świeci dość daleko (świeci około 800 metrów), a także bardzo dobrze rzuca światło na boki.

Listwa świetlna LED - Mam również parę Whelen Dual Slimline Pioneers, które rzucają dużo światła zarówno do przodu, jak i dookoła.

I tak, wszystkie trafią na mojego nowego ramię.. Jakoś... Mam nadzieję znaleźć mocowanie typu pushbar dla okrągłych, a diody LED zamierzam zamontować nad kabiną, prawdopodobnie na osłonie ciężarówki. Mogę to zmienić w zależności od nastroju. Gdybym mógł zacząć wszystko od nowa, uruchomiłbym co najmniej parę Lightforce 240 XGT 50 watów HID, a także 20-calowy Rigid Hyperspot.

Mam 4 lampy Hella 700 z HID, zasięg jest niesamowity. Zdecydowanie lepszy od tanich listew LED, które widziałem. Nie miałem jednak okazji porównać z listwą Rigid.

What grille/light combo is that,and would it fit a 14 laramie with those active grille shutter thing-a-ma-bobs?
Kratka i listwa świetlna są produkowane przez Rigid Industries i będą dostępne za około miesiąc. Tak, kratka i listwa świetlna współpracują z aktywnym systemem żaluzji w mojej ciężarówce i będą również działać w Twoim modelu z 2014 roku.

Ten orurowanie Huntera jest ładne, ale nie za ponad 1000 $!

****Hmmm, czarny malowany proszkowo jest wyceniony na 1110 $, ale chromowany na 120 $. Musieli pomylić ceny czarnego lub są BARDZO dumni ze swojego malowania proszkowego.
Wow. Tak. :SHOCKED: To musi być błąd w cenie.
Jeśli klikniesz na link z ilością sprzedanych, pokazuje ci, że ktoś kupił jeden w lipcu za 110 $. Więc tak. To literówka. Właśnie wysłałem sprzedawcy notatkę, zwracając na to uwagę. Mam nadzieję, że wkrótce to naprawią.

Kratka i listwa świetlna są produkowane przez Rigid Industries i będą dostępne za około miesiąc. Tak, kratka i listwa świetlna współpracują z aktywnym systemem migawkowym w mojej ciężarówce i będą działać również w Twoim modelu z 2014 roku.
jakieś pomysły na temat ceny? Oczywiście Rigid nie ma na ten temat żadnych informacji..:LOL:

Zgadzam się; zależy to od tego, czego chcesz i od sytuacji montażowych. Stare Indy, takie jak Pella 500, wciąż mają większy zasięg i pionowe rozpryski. Łatwo jest również "googly eye" mocowania 500 w zależności od środowiska i potrzeb weekendowych. Mój quad miał dwa 500 i dwurzędowy 15-calowy, co daje szaloną kombinację, tak bardzo, że nigdy tego nie używam z powodu reklam polowań/ryb. Nadal planuję powtórzyć to z belką na nowej ciężarówce.

Discussion starter · #54 ·
Osłona chłodnicy i listwa świetlna są produkowane przez Rigid Industries i będą dostępne za około miesiąc. Tak, osłona chłodnicy i listwa świetlna współpracują z aktywnym systemem migawki w mojej ciężarówce i będą działać również w Twoim modelu z 2014 roku.
Jeśli zrobią to w chromowanym wykończeniu, to może być właśnie to, czego potrzebuję, żeby zdecydować się na konfigurację z listwą.

Plus 1 dla okrągłych świateł

Zawsze podobał mi się wygląd okrągłych świateł, a moje światła dzienne Kc rzucają światło na duże odległości. Dużo lepiej teraz, gdy przeniosłem je z przedniego pałąka na pałąk przeciwkapotażowy.

Jestem jednym z niewielu, jeśli nie jedynym, który głosuje za okrągłym typem KC. Uwielbiam mój bull bar Hunter i planuję wkrótce zamontować na nim światła drogowe KC 123 (kiedy IRS zdecyduje, że mogę otrzymać zwrot podatku, lol!).

Nie jestem pewien dlaczego, ale listwy LED nigdy nie wyglądały dla mnie dobrze. Wyglądają świetnie zamontowane w innych pojazdach, ale po prostu nie sądzę, żeby wyglądały tak dobrze w moim. Nazwij mnie staromodnym. Po prostu wolę okrągły wygląd KC i w porównaniu do braku dodatkowych świateł drogowych, tylko czysty OEM, KC emitują sporo światła (przynajmniej model, który zamierzam kupić). I chociaż jestem osobą, która docenia światło i to dużo, po prostu nie mogę sobie wyobrazić instalacji listew LED w moim Ramie - po prostu nie taki wygląd, o jaki mi chodzi.

Załączyłem kilka zdjęć, które możesz wziąć pod uwagę. To zależy tylko od Ciebie, którą drogę wybierzesz - podobnie jak ktoś inny już wspomniał, chodzi o to, jaki wygląd chcesz osiągnąć, tak samo jak o moc światła.

Jednym z głównych powodów, dla których wybrałem markę Hunter i ten konkretny model, jest to, że w przeciwieństwie do innych marek, ten nie blokuje większości mojej pięknej chromowanej kratki. :) Tak wygląda mój zestaw na razie z zainstalowanym tylko drążkiem Hunter:

Image

Image

A to zdjęcia zamieszczone przez innego członka, które zainspirowały mnie do pójścia tą drogą:

Image

Image
Jak trudna była instalacja tego? Czy wymagane było jakieś cięcie, na przykład z airdam?

41 - 60 of 85 Posts